Sök

För dig som patient

Karolinska Universitetssjukhuset lägger stor vikt att måltiden ska vara en integrerad del av din vård. Målsättning är att du, under din vårdtid ska serveras måltider som du tycker är goda och som främjar din läkning och ditt tillfrisknande.

Information om måltider för dig som är patient på Karolinska Universitetssjukhuset

I avdelningsköket finns vår måltidsvärd som kan hjälpa dig med beställningar och svara på frågor om vår mat. Våra menyer hittar du här på hemsidan under fliken menyer. Där finns också information om de koster som vi serverar.

  • Du som patient kan bli serverad mat under hela dygnet.
  • Våra menyer hittar du bla här på hemsidan under fliken menyer, på TV-skärmarna. För dig som patient » Måltider, i avdelningsköket samt i pappersform på ditt rum. Fråga personalen vilken av basmenyerna som gäller på den avdelning du är på.
  • Är du en patient som legat på sjukhuset under flera dygn eller är i behov av tex vegansk, vegetarisk, laktosfri eller dylik kost. Prata då med vårdpersonalen på avdelningen alternativt måltidsvärden i avdelningsköket så hjälper de dig att beställa från vår separata veckomeny till dagen efter. På veckomenyn finns även en matig sallad, soppa samt matig smörgås att beställa (behöver beställas dagen innan före klockan 13.30)
  • Har du andra specifika behov vad det gäller maten pga allergier eller liknande, prata med vårdpersonalen på din avdelning.
  • Från avdelningsköket erbjuder vi även goda mellanmål såsom smoothie, toast, frukt, kaffe/te, vetebröd/kaka, äggröra eller omelett.