För dig som patient

Karolinska Universitetssjukhuset lägger stor vikt att måltiden ska vara en integrerad del av din vård. Målsättningen är att du, under din vårdtid ska serveras måltider som du tycker är goda och som främjar din läkning och ditt tillfrisknande.

Information om måltider för dig som är patient på Karolinska Universitetssjukhuset

I avdelningsköket finns vår måltidsvärd som kan hjälpa dig med beställningar och svara på frågor om vår mat. Våra menyer hittar du här på hemsidan under fliken menyer. Där finns också information om de koster som vi serverar.

  • Du som patient kan bli serverad mat under hela dygnet.
  • Våra menyer hittar du bla här på hemsidan under fliken menyer, på TV-skärmarna. För dig som patient » Måltider, i avdelningsköket samt i pappersform på ditt rum. Fråga personalen vilken av basmenyerna som gäller på den avdelning du är på.
  • Är du en patient som legat på sjukhuset under flera dygn eller är i behov av tex vegansk, vegetarisk, laktosfri eller dylik kost. Prata då med vårdpersonalen på avdelningen alternativt måltidsvärden i avdelningsköket så hjälper de dig att beställa från vår separata veckomeny till dagen efter. På veckomenyn finns även en matig sallad, soppa samt matig smörgås att beställa (behöver beställas dagen innan före klockan 13.30)
  • Har du andra specifika behov vad det gäller maten pga allergier eller liknande, prata med vårdpersonalen på din avdelning.
  • Från avdelningsköket erbjuder vi även goda mellanmål såsom smoothie, toast, frukt, kaffe/te, vetebröd/kaka, äggröra eller omelett.

Beställning av konsistensanpassad mat eller andra individuellt anpassade måltider för patient som bor på patienthotellet.

Patienten ringer Signatur by Coor på tel nr: 010-559 75 51 för beställning senast 14.00 dagen innan leverans.

Maten går att hämta i Livets Café från kl. 09.00 dagen efter beställning. Dessa är då uppmärkta med patientens namn och betalas likaså på plats i caféet (100kr/portion).

Vid akut behov av anpassad mat samma dag går det att ringa till Signatur och höra efter om möjligheten finns. Cafépersonal finns på plats fram till 17.00 vardagar och 16.00 helgdagar så uthämtning av de då överenskomna matlådorna hämtas i caféet innan stängning.