Välkommen till Signatur by Coor

Signatur by Coor är ett banbrytande koncept för mat inom offentlig sektor. Med stort fokus på service är det själva måltidsupplevelsen som står i centrum - jämte god, näringsrik mat lagad från grunden utan konstigheter. Vi serverar helt enkelt bra mat som gör gott!

Mat ska inte enbart mätta. Mat ska vara inspirerande, smakrikt och bra för personen som ska äta måltiderna. Om det görs på rätt sätt, då stärker det både kropp och själ. Det vågar vi skriva under på.

Med mycket omtanke och en stor dos nytänkande serverar vi mat lagad från grunden till patienter och anhöriga - måltider som man känner igen och gillar, fast med en extra liten knorr. Det här är mat som vi själva gillar och som vi kan stå för. 

Här hittar du våra menyer på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Röster om maten:

"Min mamma låg inlagd på Karolinska Solna för en tid sedan och lovprisade maten. Till saken hör att hon är ganska obrydd kring mat men vi anhöriga har märkt på henne hur mycket det gör för hela hennes välmående när hon får i sig näringsriktig mat. Hon lever ensam och då är det ju såklart inte lika roligt att laga mat till sig själv och hon verkar tycka att färdigmat som man köper i affären är trist. Går det att ordna så att vi får beställa mat från er på Signatur?"

"Att beställa mat från menyn känns som att beställa från en finkrog."

Mustiga Mauri besöker oss och betygsätter maten

Vi fick besök av Mauri och han lagade mat med vår köksmästare Cedric, maten levereades upp till en vårdavdelning där Mauri åt tillsammans med en patient. Se filmklippet här.

Här delar några av eldsjälarna bakom Signatur by Coor med sig av sina tankar om måltider i vårdmiljö.

Jag har under hela mitt vuxna liv arbetat i restaurangbranschen mot högt ställda krav på service. Jag inser att detta krav höjs ytterligare när man befinner sig på ett sjukhus, eftersom gästerna inte har sökt sig dit av egen vilja. Min målsättning är att leverera en måltidsupplevelse som andas restaurangbesök på en finkrog på stan, och då är service och bemötande helt avgörande.

Karolin Larsson, gruppchef och hovmästare med ansvar för måltidsvärdarna.

All mat vi lagar här på sjukhuset tillagas precis på samma sätt som jag lagat mat till gäster på de olika restauranger jag jobbde på tidigare.
Med undantag att de recept jag tagit fram hit är noga näringsberäknade för att tillgodose patientens behov av näring.
Vi lagar maten från grunden precis som på restaurang, med ett stort fokus på att maten ska smaka och se precis lika gott ut här!
För många patienter är maten dagens eller kvällens höjdpunkt och den stunden vill vi göra vad vi kan, för att förgylla!

 

 

- Cedric Just Saint Ribeiro, köksmästare