Sök

Välkommen till Signatur by Coor

Signatur by Coor är ett banbrytande koncept för mat inom offentlig sektor. Med stort fokus på service är det själva måltidsupplevelsen som står i centrum - jämte god, näringsrik mat lagad från grunden utan konstigheter. Vi serverar helt enkelt bra mat som gör gott!

Mat ska inte enbart mätta. Mat ska vara inspirerande, smakrikt och bra för personen som ska äta måltiderna. Om det görs på rätt sätt, då stärker det både kropp och själ. Det vågar vi skriva under på.

Med mycket omtanke och en stor dos nytänkande serverar vi mat lagad från grunden till patienter och anhöriga - måltider som man känner igen och gillar, fast med en extra liten knorr. Det här är mat som vi själva gillar och som vi kan stå för. 

Här hittar du våra menyer på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Här delar några av eldsjälarna bakom Signatur by Coor med sig av sina tankar om måltider i vårdmiljö.

Jag har under hela mitt vuxna liv arbetat i restaurangbranschen mot högt ställda krav på service. Jag inser att detta krav höjs ytterligare när man befinner sig på ett sjukhus, eftersom gästerna inte har sökt sig dit av egen vilja. Min målsättning är att leverera en måltidsupplevelse som andas restaurangbesök på en finkrog på stan, och då är service och bemötande helt avgörande.

Karolin Larsson, gruppchef och hovmästare med ansvar för måltidsvärdarna.

Att tillaga patientmåltider inom Signatur by Coor är i princip samma som att laga mat på en vanlig restaurang. Den enda skillnaden är att vi måste vara väldigt noga med att mäta upp och väga allt vi har i maten så att vi kan deklarera innehållet exakt. Vi kockar brukar höfta till när vi lagar mat och efter 32 år i branschen är det en spännande utmaning. Jag ser patienterna som mina lunch- och middagsgäster och hoppas att de ska uppskatta sina måltider.

- Tommy Westpahl, kökschef